L’escola bressol «Els Minairons», un lloc per créixer.

L’escola bressol comprèn l’educació infantil de primer cicle (0-3 anys) i fa una feina eductiva molt important per al desenvolupament físic, cognitiu i emocional dels infants i el més important, compleix una funció socialitzadora que només es pot donar en el seu context.

La primera etapa de la vida dels infants és fonamental per al seu desenvolupament i el procés educatiu i d’aprenentatge social que rep l’infant comporta unes responsabilitats, que han de ser compartides entre els educadors i els pares, per això es fa necessària una constant comunicació amb la finalitat de fer un seguiment detallat de l’evolució de la seva personalitat. 

Degut a la dinàmica actual de la nostra societat, els aprenentatges socials que fa uns anys es feien al carrer de forma espontània no són actualment possibles de la mateixa manera. La nostra escola és un espai educatiu i de creixement que, en col·laboració amb les famílies, ofereix als infants un lloc de relació i aprenentatge en comunitat, tant amb els iguals com amb d’altres adults.

L’escola bressol Els Minairons neix a Tremp, l’any 1987 de la voluntat d’un grup de pares i educadors de disposar d’un servei públic i de qualitat dedicat a l’educació dels infants de 0 a 3 anys al nostre Municipi.

D’aquest propòsit surt finalment la nostra escola. Una escola privada i sense ànim de lucre fet que suposa que s’aculli, anualment, a una línia de subvenció del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, que fa possible una reducció de la quota.

L’any 2002 va rebre el Premi Baldiri Reixac, que atorga anualment la Fundació Jaume I, en reconeixement a la seva dedicació a l’estímul i promoció de l’escola en català.

Actualment és membre de la Coordinadora d’Escoles Bressol de Catalunya, entitat relacionada amb el Moviment de Renovació Pedagògica de Barcelona.