L’escola bressol “Els Minairons”, un lloc per créixer.

Durant molt de temps espais com el nostre han estat anomenats, erròniament, guarderies. Es tenia la percepció que era un lloc on guardaven o cuidaven la canalla unes hores al dia. Però potser el mot no era el més adient per reflectir el que és aquest espai, per això ara s’anomena escola bressol (EB). La funció d’una escola o llar d’infants és molt més important que la de tenir cura dels infants unes hores mentre les famílies estan “ocupades”. A l’EB hi acudeixen els infants amb edats compreses entre els 0 i els 3 anys i és, justament en aquesta etapa, que es posen les bases imprescindibles pel desenvolupament òptim dels infants. És per aquest motiu que és tan important que tot el seu entorn, familiar, social, escolar… sigui el més saludable possible perquè aquest desenvolupament sigui el millor que els puguem oferir.

L’escola bressol Els Minairons neix a Tremp, l’any 1987 de la voluntat d’un grup de pares i educadors de disposar d’un servei públic i de qualitat dedicat a l’educació dels infants de 0 a 3 anys al nostre Municipi.

D’aquest propòsit surt finalment la nostra escola. Una escola privada i sense ànim de lucre fet que suposa que s’aculli, anualment, a una línea de subvenció del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, que garanteix unes taxes equiparables a les d’una escola bressol pública.

L’any 2002 va rebre el Premi Baldiri Reixac, que atorga anualment la Fundació Jaume I, en reconeixement a la seva dedicació a l’estímul i promoció de l’escola en català.

Actualment és membre de la Coordinadora d’escoles bressol de Catalunya, entitat relacionada amb el Moviment de Renovació Pedagògica de Barcelona.

Degut a la dinàmica actual de la nostra societat, els aprenentatges socials que abans es feien al carrer de forma espontània no són ara possibles de la mateixa manera. La nostra escola és un espai educatiu i de creixement que, en col.laboració amb les famílies, ofereix als infants un lloc de relació i aprenentatge en comunitat, tant amb els iguals com amb d’altres adults.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s